SUCCÉ FÖR VÅR UTSTÄLLNING I VÅRGÅRDA 2004

I maj, under två soliga dagar, arrangerade vi vår första riktiga utställning på mycket länge!

PLANERINGMÖTEN HEMMA HOS EILA
Förberedelserna inför denna utställning var som alltid inför ett sådant arrangemang många och vi kände oss så klart ringrostiga… Vår optimism var det dock inget fel på utan vi kände oss förväntansfulla inför dagen D. Vi gjorde upp listor med förberedelser som "prickades av" allt eftersom.

SÅ VAR DET DAGS … Burarna fick efter många om och men till slut transporteras med Schenker transport. Det var nära att vi inte fått dit burarna alls, i alla fall inte rätt dag… Vid uppsättningen hade det varit skönt om vi varit fler, men det gick trots allt väldigt bra. Effektivt sattes bord och burar på plats.

bild på kattutställning
Violet var sjuk - men fixade allt hon skulle ändå…

Violet Westin hade fixat sponsring på alla möjliga och omöjliga ställen och fått in vinster till ett stort lotteri som skulle iordningställas. Hon hade känt sig krasslig en tid före utställningen och försökte hålla ut, men bara någon dag innan blev hon tvungen att åka in akut och visste inte alls hur det skulle gå med allting som hon fixat. Hon fick hjälp av sin granne att köra till sporthallen med vinsterna hon samlat hos sig - och var med själv och ordnade trots att hon inte var bra - tala om att vara envis!

Domarna hämtades under fredagen och Gull-Maj ställde upp som värdinna och visade vår lettiska domare runt i Göteborg. Tur att hon hade möjlighet till det för hur kul är det att tillbringa nästan en hel dag på en flygplats?! Mindre roligt var det att åka med mig, som skulle leverera varor till Ann-Krestin och Stig-Anders som mötte upp i Alingsås, för att sedan hämta de två andra domarna som kom med flyg. Puh! Men det gick. Annehilde Richter kom för "egen maskin" och var oumbärlig. Hon bedömde katter i två dagar, när hon egentligen skulle varit hemma på söndagen, och detta bara för att hjälpa oss!

I det fina lotteriet - dit Violet hade skrapat ihop nästan alla priser själv - stod hennes brorsdöttrar Josephine & Lovisa Persson och sålde slut på alla lotter - vilka duktiga flickor! Innan dess hade de stått och assisterat våra veterinärer med att torka bord.

bild på kattutställning
Ljus och trevlig utställninglokal i Vårgårda

bild på Rose-Marie & Christin
Rose-Marie fungerade som överbefälhavare. Hon räckte till för alla och fanns tillhands med glatt humör. Christin åtog sig modigt den tunga posten som utställningssekreterare och tyckte att det var lärorikt och kul.

bild på kattutställning bild på kattutställning
Vår kassörska vaktade ingången Greta tog emot utställare och besökare och höll god ordning på kassakistan, och domaren Annehilde Richter ställde upp en dag extra!

TALA OM KOKHETT … I kafeterian gick det hett till… det var såå varmt därinne, men Gull-Maj, Gunilla Edvardsson med maken Bernt och Per-Arne Andersson, "PA", höll humöret uppe och bredde smörgåsar och bryggde kaffe i en aldrig sinande ström. Gunilla hade bakat vetelängder och annat gott till kafeterian och Pertti hade gjort sina berömda punschrullar. De är sedan så fantastiskt gulliga och skänker allt detta till klubben!

bild på Gunilla som kokar korv
Korvkokerskan Gunilla

SEKRETARIATET - PAPPERSKNOGET

Christin Brandvold fungerade som utställningssekreterare. Jag tycker att hon var modig som antog denna utmaning. Det är verkligen inte den lättaste, men Christin har fördel av att ha lätt för att hänga med i svängarna. Till sin hjälp hade hon sin syster Ingrid och erfaren sekretariatspersonal såsom Lena Lindahl, Erica Shilling, Lotta Söder-Karlsson och Karin Irénius, så sekretariatet fungerade hur bra som helst. Dessutom hjälpte Leif Lindahl till att hålla koll på att bedömningssedlar blev hämtade, frågor besvarade och domarna kom iväg på lunch någorlunda i tid.

KOSING, INFO, ORDNING, REDA & MAT

Greta, vår kassör, och Anita turades om i kassan/informationen och gjorde det med glans. Eila och Pertti höll bland annat reda på nycklar och såg till att toaletterna var välstädade och inte saknade något. Stig-Anders höll koll på burar och bord och såg till att allt var som det skulle med dem. Gun hade hand om kokarderna, allt ifrån räkna in de nya till att stryka de - som tufsat till sig - innan de skulle ut och se till att rätt kokard delades ut. Till sin hjälp hade hon Barbro Carlsson, Ulla Ekdahl och Gabriella Alexandersson. Ann-Krestin gick ut med bedömningssedlar och annat som skulle upp på burar och hon och Stig-Anders såg till att medlemslotteriet blev slutsålt på nolltid. Två Vårgårdabor, Rose-Marie Andersson och Conny Rhedin, stod för vällagade varma domar- och assistentluncher, som även räckte till oss andra… P-A och Conny var förresten lite överallt och fixade och hjälpte till.

DOMARASSISTENTER & ELEVER

Våra domarassistenter gjorde ett ypperligt jobb och chefsstewarderna Anna Johnsson och Hlin Johansson-Schmidt var mycket duktiga. Hlin som var chefssteward för första gången visade verkligen "framfötterna". När hon kom på söndag och fick beskedet att det av olyckliga omständigheter plötsligt saknades flera assistenter - fixade hon det snabbt och effektivt. Domareleven, Reidar Tanke, gjorde också extra insatser genom att ta med sig domare tillbaka från luncherna. Han såg även till att personal kom hem till Göteborg.

PRISBORD, SPEAKER, GOTT HUMÖR

Mikaela Salo, hjälpte bl a till att fixa prisbordet, så att det blev smakfullt dekorerat och hon var en hejare på att ta tag i saker, vi fick upp burförhängena på domarburarna pga hennes påhittighet (upphängningsanordningarna var inte med). Speakern, Lotta Söder-Karlsson, höll i bästa-uttagningar och prisutdelningen. Hon gjorde det till ett nöje för oss åhörare som vanligt - hur lyckas hon få till allting? Under dessa två dagar såg jag bara glada miner hos alla funktionärer. På något sätt blev ingenting problem, utan allt löstes smidigt. Behövdes det hjälp med något var det bara att be den som stod närmast till hands. Vid nedtagningen på söndagen var det ganska många som hjälpte till från början, även om det glesnade av så småningom. Trötta men glada över att utställningen gått bra åkte vi sedan mot den stora staden Göteborg. Dessutom hade det ju gått bra för Stjärnkattens katter och som extra bonus valde publiken Orchid´s Elton till "Mister Vårgårda" på lördag (ägare Violet Westin) och Demito´s Andromeda till "Miss Vårgårda" på söndag (ägare Anita Salo)! STORT TACK TILL MÅNGA!

bild från utställningen
Josephine & Lovisa assisterade veterinärerna vid incheckningen och gjorde ett toppenjobb i lotteriet Foto: © Familjen Persson

Härliga människor, från Vårgårda, inte ens medlemmar i klubben, var med och jobbade ideellt. Ett stort TACK till er!

Jag vill också passa på att tacka alla goda krafter och alla välvilliga och duktiga människor i klubbarna som vi varit i kontakt med och som verkat för att utställningen skulle fungera väl.

Hela tiden hade vi ett underbart stöd av och hjälp från övriga klubbar i (dåvarande) IDP-familjen, både före och under utställningen. Många funktionärer kom från andra klubbar. Vi har fått ta del av andra klubbars rutiner, papper, kunniga och hjälpsamma människor. Med ett sådant stöd går det att känna sig trygg, trots att man är ringrostig och ovan. Utan denna hjälp tror jag inte att utställningen hade kunnat genomföras! (Vi var alltför få Stjärnkattare).

UTSTÄLLNING IGEN? NÄSTA ÅR?

Min förhoppning är att vi nästa gång - nästa år? kan klara oss själva i mycket större utsträckning. Jag hoppas verkligen att fler i klubben vill vara med nästa gång - det är slitigt, men vi har roligt och "ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir…"

Text: © Rose-Marie Kvillert
Foton på planeringsmötena: © Eila Hirvonen
Bilder från utställningen: © Pertti Säämänen

TILLÄGG

ROS TILL ROSE-MARIE
Jag vill berömma vår ordförande som såg till att vår utställning blev lyckad. Utan henne hade vi inte klarat av det. Och alltid är hon på gott humör. Som min syster sa´ efter utställningen: "Alla ropade och slet och drog i henne åt alla håll, men hon såg lika glad ut hela tiden". Hälsningar Christin Brandvold