bild på borgångna VIOLET WESTIN
Violet och "Montoya" på altanen
Foto: © Gun Gullberg

TILL MINNE AV VIOLET WESTIN ...

Violet Westin, medlem i Stjärnkatten sedan 2002 och dessförinnan prenumerant, har alltför tidigt avslutat sin levnadsbana. Efter en kort tids sjukdom gick hon bort den 17 juni 2004.

I kattklubben var hon aktiv utställare och korades under två år i rad som "Mesta Utställare" tillsammans med brorsdottern Josephine Persson. Violet är "känd" av många utställare även i andra klubbar, dels för att hon ställde ut så ofta och dels för att hennes abessinier Orchid´s Elton var mycket framgångsrik. I vår klubbtidning har vi kunnat ta del av hennes många kattfoton som med bra teknisk kvalitét och stor humor skildrat hennes katter i dråpliga situationer. I våras lade hon ner ett stort arbete och var mycket betydelsefull vid vår utställning i Vårgårda. Hon sökte själv upp en stor mängd sponsorer som gav många värdefulla lotterivinster till vårt stora lotteri.

Violet var verkligen mån om sina katter och i övrigt stor djurvän. Vid ett telefonsamtal med henne hade hon precis kammat någon eller några av dem och bad sonen lägga ut ullen så att fåglarna kunde ta den till att inreda i sina bon…

Det märks tydligt att hon inte är med oss längre! /Rose-Marie

... OCH HENNES UNDERBARA KATTFOTOGRAFIER Varken Stjärnposten eller vår hemsida kommer att bli desamma igen utan Violets fantastiska fotografier! Vi undrade vad hon hade för "knep" när hon fotograferade katterna och frågade om det: "Inga alls", svarade Violet, "jag tar massor med bilder och sedan väljer jag bara ut de allra bästa!" Vi är tacksamma för att vi kunde "beställa" fotografier med kort varsel och att hon alltid ställde upp! /Redaktionen

bild på katten Micke-Lucifer
Micke-Lucifer: "5,3 är min idealvikt, och lagom till OS brukar vi ta GULD!" Foto: © Violet Westin


Till Violet

"Påminn Gun om att titta på Formel 1 på söndag" var den sista hälsningen jag fick från dig genom Rose-Marie. Sedan var du på sjukhuset och kom inte hem mera. Jag tänker på hur roligt vi haft och skrattat tillsammans när vi åkt på utställningar, t.ex. på resan till Uppsala i maj 2002 som jag skrev om in SP 3 2002, när du berättade om ditt spännande liv som polis. Du var den första kvinnliga polisen i Växjö. Nu var du polisinspektör och jobbade med trafikutredningar.

I Uppsala bodde vi på Basic hotel i ett mysigt rum med pentry, där du, som alltid, skämde bort katterna med kyckling. Vi hade med oss din blåmaskade birma Cesar (Jason) som fick BIV och huskatten Micke Lucifer som blev bästa hane och min aby Cleopatra och gossarna Eliot och Elton, då 3 månader gamla. Elton (Montoya), som blev BIR och bästa hane 3-6 mån. KH, kom så väl överens med dina katter att du efter samråd med sonen Joakim bestämde dig för att köpa honom. Jag var verkligen lycklig över att Montoya fick ett hem just hos dig. Du ringde ofta, ofta och berättade vad Montoya och de andra katterna gjorde.

bild på katten Elton & tv
Elton: "HA, det där är min pappa - det syns ju tydligt!" Foto: © Violet Westin


Greta Severinsson och jag blev bjudna hem till dig för att titta på alla katterna en vacker sommardag. Du hämtade oss på stationen i Alingsås och körde oss hem till Östad kulle, där du hade ett hus och där dina 6 katter, de två Högalids-siameserna, Jason, Micke-Lucifer, Laban och Montoya bor så fint och har en underbar rastgård. Vi hade det väldigt trevligt med kaffe och tårta ute på altanen, och sedan körde du oss en liten tur med bilen, så att vi fick se din eka i sjön, där du brukade sitta och fiska, och du lovade att vi skulle få fisk till våra katter.

Första gången vi träffades var på Kustkattens utställning 25/11/01. Vi hade känt varandra per telefon under många år, även då vi var med i Bohuskatten och du hjälpte Signe Sjödahl med hennes katter, så det var ju spännande att ses efter alla år. Du var så glad och ville alltid hjälpa till när det behövdes. Jag saknar dig väldigt mycket, men inom mig finns du kvar som den goda kamrat och fina matte du var. Jag tittar fortfarande på Formel 1 varannan söndag och tänker på dig.


/Gun