UPPFÖDARE, VÄGLUFFARE, DATORFREAK

bild från 1 utställning

Min första raskatt, en siames, inköptes på hösten 1989. Ett år senare föddes första Fangaskullen. Ungarnas namn började på A . Ca 12 år senare föddes sista kullen vars namn började på Q (=quit, dvs SLUT). Jag har fött upp både siameser och orientaler i olika färger, men jag är svag för helsvarta katter.

"FANGAS" betyder egentligen "farmor". Precis när jag grubblade över vilket stamnamn (= det namn som ett katteri är registrerat under) jag skulle hitta på ringde ett litet barnbarn och undrade hur det stod till med "fangas" katter.

När man driver ett katteri måste man ha någon som ser till katterna när man åker på semester eller ställer ut enstaka katter. Det är inte många som ställer upp på att passa dussinet katter... Jag löste problemet genom att bo i husbil och köra kors och tvärs genom Sverige och Norge. Både katterna och jag tyckte att det var kul eftersom vi hade "hemmet" med oss.

bild på en husvang på vägen
*** På väg med bilen full av katter ***

skrev Västerbottenskuriren som huvudrubrik på en första sida. Kul var det också med fangaskatternas framgångar. I många år låg en eller flera av dem i topp på Siames- & orientalgruppens årsbästa resultat-listor. 1996 vann Fangas den åtråvärda titeln Årets Bästa Uppfödare (FHK). Övriga intressen förutom barnbarn och katter är datorer, böcker, mera böcker, samt en lagom liten bil, illgröna "Gräshoppan", som trots formatet rymmer nästan hur mycket bagage som helst.

1998 blev jag medlem i Stjärnkatten. Jag har haft förmånen att syssla med litet av varje; bl a som utställningssekreterare, vilket var en helt oförglömlig upplevelse med Linnéa Tisell vid rodret! Några år har jag jobbat som revisorsuppleant och suttit i valberedningen. Med tiden har det blivit ganska mycket datorarbete eftersom jag dels skriver klubbens medlemstidning Stjärnposten (sedan 1998) och dels har jobbat som webmaster (2003-2005). Det var mitt första försök i hemsidesbranschen, men utan mitt iniativ hade klubben inte haft någon hemsida alls! Uppenbart är att jag behöver några webkurser till, men nu lämnar jag med glädje över jobbet till vår ordförande Rose-Marie som får hjälp i inledningsskedet av ett proffs. Det skall bli spännande att se "hemsans" framtida utveckling!

bild på en katten Ikaros
"Ikaros" © Foto: Pia Wiman